Aranjare eficientă a holului?

Un hol mic are nevoie, în primul rând, de lumină

Spațiile de depozitare și de stocare sunt importante

Veți aprecia mobilierul încorporat

Este covorul o piesă potrivită pentru hol?

Aranjare eficientă a holului? Holul este adesea văzut ca fiind spațiul cel mai puțin necesar atunci când vine vorba de amenajarea locuinței și nu i se oferă la fel de multă atenție ca restul interiorului. Cu toate acestea, contrariul este adevărat, deoarece holul va întâmpina cu căldură proprietarii sau musafirii care se întorc în casă sau apartament. Nu este ușor să combini toate cerințele funcționale, practice și estetice, deoarece dimensiunea spațiului este de obicei foarte limitată.

Un hol mic are nevoie, în primul rând, de lumină

Deoarece majoritatea holurilor sunt foarte mici, cea mai importantă cerință este cantitatea de lumină. Cu siguranță este indicat să evitați culorile închise, care ar face spațiul și mai mic din punct de vedere vizual. Recomandăm amplasarea unei oglinzi sau a unor accesorii din sticlă. Dacă este posibil, ideal este să aduceți lumina naturală în hol prin ferestre, suprafețe vitrate sau un perete proiectat intenționat din sticlă și beton etc. Când vine vorba de culori specifice, nuanțele calde sunt cele mai recomandate – în special galben și portocaliu. Pentru holurilemai mari puteți experimenta prin utilizarea contrastantă a culorilor saturate și mai puțin îndrăznețe pentru a obține un stil proaspăt și modern.

Hol Arletta III 

Spațiile de depozitare și de stocare sunt importante

Mobilierul, dimensiunea și amplasarea acestuia sunt un aspect crucial pentru hol. Un suport de pantofi și un cuier nu trebuie să lipsească cu siguranță. Acestea se pot achiziționa separat sau ca un perete de hol întreg. Dacă amenajarea spațiului o permite, o comodă sau o garderobă vor fi de asemenea utile. Potrivite pentru depozitarea hainelor exterioare nefolosite, astfel încât cuierul să nu fie plin inutil.

Dezordinea și haosul sunt un mare dușman al unei vieți plăcute. Este important să ne amintim de acest lucru. O altă necesitate este oglinda, care ar trebui să fie suficient de mare pentru ca întreaga persoană să se vadă în aceasta. Un mare semn de întrebare este un scaun sau o bancă mai mică, care este apreciată nu numai de persoanele în vârstă. Cu toate acestea, nu se potrivește întotdeauna în hol. Prin urmare, este o idee bună să căutați opțiuni alternative, de exemplu, sub forma unor scaune pliabile instalate pe perete.

Nu uitați de lucrurile mărunte care sunt extrem de practice. Cele mai importante sunt cu siguranță recipientele de depozitare pentru umbrelă sau chei, sau pentru alte lucruri esențiale, cum ar fi lingurile de toaletă.

În holul mare, veți aprecia mobilierul încorporat

Dacă aveți posibiliatea, optați pentru opțiunile încorporabile care pot umple chiar și spațiile atipice. În plus, sunt foarte moderne și spațiul de depozitare poate fi utilizat până la tavan, fără ca utilizatorul să aibă senzația că mobilierul „cade” pe el. Garderobele pot fi folosite și pentru depozitarea echipamentelor de sezon și, în unele cazuri, pentru a ascunde discret o mașină de spălat. Dulapurile încadrate pot fi realizate pe măsură, îndeplinind astfel toate ideile pe care le aveți despre holul ca atare. În plus, prin sistemul de închidere a ușilor glisante disponibil, economisiți spațiu și este o opțiune mult mai sigură decât cea tradițională.

Covorul nu este potrivit pentru hol

Nu în ultimul rând, atunci când mobilați holul, este necesar să vă gândiți și la podea. Covorul nu este o soluție practică, deoarece este nevoie de mult timp pentru a-l curăța. Prin urmare, gresia, linoleumul sau podelele flotante din materiale PVC sunt cele mai preferate. Pe scurt, o suprafață care poate fi ușor curățată cu o cârpă. Se spune că holul este cea mai murdară încăpere din casă. Prin urmare, materialele pe care doriți să le folosiți în interior trebuie să fie adaptate la acest fapt. Ele trebuie să fie atât de bună calitate, frumoase, dar și ușor de întreținut.

Chiar dacă holul este o încăpere subapreciată, este recomandat să puneți accent pe amenajarea acestuia, astfel încât sentimentul de intrare în casă sau apartament să fie cât mai pozitiv.

Recomandăm și achiziția unor accesorii care pot fi utile.
  • Noptiere. Noptiera cu raft sau sertar potrivită lângă fiecare pat sau canapea, oferind spațiu de depozitare pentru accesoriile preferate.
  • Comode. Fiecare spațiu de depozitare disponibil este un plus. Depozitarea în sertare și dulapuri oferă
  • Dulapuri. Ajutorul ideal la aranjarea hainelor și accesorilor oferind astfel posibilitatea unei camere ordonate.
  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime. Dacă citiți o carte înainte de somn sau vizionați serialul preferat la TV, lampa de noapte este foarte utilă.
  • Perne și alte accesorii pentru paturi. Accesoriu funcțional și de design care va uimi la prima vedere. Arată confortabil și evocă instantaneu o atmosferă plăcută în fiecare dormitor.

Mai multe din blogul nostru

Mobilier living modenr – trenduri 2023!

Amenajați un hol modern și eficient

Mobilier pentru hol – alegerea corectă!

Related posts

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?

Scârțâie canapeaua? Pași necesari pentru a evita acest disconfort.

Patul etajat cu birou