Aveți animale de casă? Viața sub un acoperiș

Aveți animale de casă? Uneori, viața în gospodărie cu o pisică sau un câine poate fi dificilă. Animalele din apartament lasă urme pe mobilier, de zgârieturi sau mușcături, păr sau o baltă de treaba mică. Prin urmare, ar trebui să luați în considerare dacă sunteți capabili cu adevărat să gestionați atât îngrijirea animalelor, cât și a gospodăriei, astfel încât să nu vă streseze situația atât  pe dvs. cât și pe animalul dvs. de companie.

Începuturile sunt grele

Pisici și mobilier zgâriat

Vă distruge câinele vostru pantofii și mobilierul?

Textile de durată și curățenie periodică

www.pexels.com

Toate începuturile sunt grele

Aveți animale de casă? Când vă aduceți acasă un câine sau o pisică, trebuie să știți că pentru el acesta va fi un mediu complet nou la care va trebui să se obișnuiască. Acest lucru nu înseamnă, că ar trebui să-i permiteți să vă devasteze întregul apartament. Dar va trebui să-i dedicați cât mai mult timp, pentru a-l învăța ce poate și nu poate face. Înainte ca un nou membru să se instaleze în casa dvs., ar trebui să-i pregătiți un loc care va fi doar al lui și care poate rezista la miros și la câteva fire de păr.

https://www.pexels.com/

Patul sau cuibușorul său îl puteți plasa pe coridor sau într-un hol care se poate ușor ventila. Puteți fi creativ și să folosiți locul de deasupra patului ca raft pentru a pune în el pături, perne și bineînțeles jucăriile. În apropiere ar trebuii să fie și bolul cu apă și mâncare. Avantajul o are și gresia care se întreține mult mai ușor decât un covor, și nu se zgârie precum parchetul de lemn.

https://pixabay.com/

Pisici și mobilier zgâriat

Pisicile zgârie mobila și pereții cel mai adesea pentru că trebuie să își șlefuiască ghearele sau își marchează teritoriul. Dacă o pisică intră și în grădină se poate descărca și acolo, iar pisicile domestice pur și simplu încep să roadă canapeaua. Puteți lua mai multe ajutoare pentru a vă salva mobilierul și practic întregul apartament.

https://pixabay.com/

Primul este un zgârietor de pisici, pe care își șlefuiesc ghearele și lasă apartamentul în pace. Un spray special poate fi de ajutor care îl va  îndepărta de mobilier. Nu ar trebui să uitați de jucării, deoarece este foarte posibil ca pisica dvs. să se plictisească pur și simplu. Când își marchează teritoriul cu miros, este necesar să curățați bine zona marcată și eventual, să reevaluați poziția și tipul de toaletă pentru pisici, deoarece se poate întâmpla ca animalului dvs. de companie să nu i se potrivească acesta și astfel să plece în altă parte.

pexels.com

Vă distruge câinele vostru pantofii și mobilierul?

Încălțămintea și dulapurile roase se datorează cățeilor tineri, cărora le cresc dinții. Dacă doriți ca lucrurile dvs., să rămână în starea lor inițială, va trebui să vă dotați cu un dulap de încălțăminte și jucării pentru a se juca. Jucăriile vă vor ajuta, și atunci când preferatul dvs. va începe să roadă mobila doar din simplul motiv că se plictisește. Desigur, este important ca să-i dedicați atenție câinelui și să îl obosiți.

Dacă câinele dvs. a învățat să sară pe canapea, pat sau fotoliu și doriți să evitați acest lucru, încercați să așezați pătuțul sau pătura lui în apropierea canapelei. Folosiți pătură sau cuvertură pentru a acoperi canapeaua sau fotoliul până când câinele dvs. se va lăsa de acest obicei.

https://pixabay.com/

Atenție și dragoste

Câinele este un animal de companie și are nevoie de atenția și de apropierea dvs. Poate că va fi necesar să aveți puțină răbdare, dar în timp va înțelege unde este locul lui. Se poate întâmplă ca atunci când ajungeți acasă, să găsiți o baltă pe podea? Câinele trebuie prins în acțiune, pedepsindu-l cu întârziere nu are sens. În timp, veți știi când un câine are nevoie să meargă plimbare. De asemenea, datorită acestui fapt, el va înțelege că bălțile nu au loc în apartament.

pexels.com

Textile de durată și curățenie periodică

Mobilierul tapițat ar trebui să fie tapițat cu o țesătură durabilă, care este ușor de întreținut și este rezistentă la salivă, păr și miros. Cea mai bună tapițerie este aceea, care poate fi aspirată cu ușurință. Același lucru este valabil și pentru podea. Covoarele sunt în regulă, dar părul se aspiră mult mai rău decât de pe podeaua plutitoare sau podele din lemn. Asistentul dvs., fidel ar trebui să fie un aspirator de calitate, astăzi sunt disponibile și modele cu extensii pentru părul animalelor.

Aveți animale de casă? Dacă aveți un animal în interior, acceptați faptul că aspirarea o dată pe săptămână nu va fi cu siguranță suficientă. Siguranța este de asemenea importantă, iar la animale este similară cu cea a copiilor. La ceea ce reușesc să ajungă, trebuie să examineze. Lucrurile care prezintă un risc potențial ar trebui să nu fie accesibile. Veți evita astfel rănirea și distrugerea decorațiunilor cu adevărat valoroase și populare.

pexels.com

Aveți acasă un câine sau o pisică? Trăirea dvs., se desfășoară fără probleme, sau nu ați putut evita mobilierul distrus?

Related posts

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?

Scârțâie canapeaua? Pași necesari pentru a evita acest disconfort.

Patul etajat cu birou