Blat de lucru potrivit pentru bucătărie?

Uneori este dificil să alegem dulapurile de bucătărie ideale, fie sunt dulapuri superioare, inferioare sau dulapuri de bucătărie pentru alimente. De cele mai multe ori designul și funcționalitatea sunt cele mai importante. Nu va fi mai ușor nici cu un blat de lucru potrivit, care este o suprafață deosebit de încărcată. Acest lucru înseamnă că va trebui să fie potrivit atât cu bucătăria, precum și rezistent la deteriorare. Vă vom sfătui cum să alegeți un blat de lucru cu care veți fi mulțumit ani buni.

Durabilitate și întreținere

Blat de lucru potrivit – cel laminat?

Blat de lucru potrivit – cel din lemn

Blat de lucru potrivit- material preferate?

Blat de lucru potrivit – durabil, estetic și ușor de întreținut

Exact așa ar trebui să arate blatul de lucru. Deși folosim de obicei o tablă atunci când tăiem sau batem materii prime sau de exemplu, atunci când rulăm aluatul pentru turtă dulce lucrăm pe o tablă. Blatul de lucru din bucătărie intră în contact în fiecare zi cu diverse alimente sau cu oale calde și altele. Prin urmare, este important ca acesta să fie durabil, igienic, ușor de curățat și desigur, ar trebui să se potrivească în armonie cu linia bucătăriei. Blaturile de lucru sunt concepute din diferite materiale, uneori fac parte dintr-o linie de bucătărie și alteori este necesar să o cumpărați separat. Atunci când un blat de lucru face parte din bucătărie, în majoritatea cazurilor este posibil să comandați alt model decât cel standard. Deci, aveți întotdeauna opțiunea de a decide, care va fi cel mai potrivit pentru dvs.

Blat de lucru laminat

Blaturile de lucru sunt astăzi cel mai adesea concepute din laminat, care are fără îndoială, avantajele sale. Acestea sunt PAL acoperite cu laminat durabil, care poate avea culori diferite. Blatul de lucru poate fi astfel monocromatic, adesea se folosește o imitație de lemn, beton sau piatră. Cel mai mare avantaj este prețul lor accesibil. Blaturile de lucru din bucătărie laminate rezistă, de obicei la temperaturi de până la 180 ° C, sunt ușor de întreținut, dar în caz de deteriorare sau zgârieturi, suprafața nu poate fi reparată.

Ar trebui să folosiți întotdeauna o tablă la tăiere. Rezistența la apă nu este un punct puternic ci trebuie să aveți grijă pentru a trata marginile plăcii. La laminare, concentrați-vă pe marginile ASB de înaltă calitate, astfel încât acestea să nu înceapă să se jupuie după câteva luni. Grosimea blatului este de la 40 până la 100 mm, în timp ce cele mai groase sunt desigur mai puternice și mai durabile.

Blat de lucru potrivit – din lemn?

Lemnul clar aparține în gospodărie și prin urmare, este un material foarte iubit pentru producția de mobilă. Cu siguranță își are locul și în bucătărie. Blaturile de bucătărie din lemn trebuie tratate regulat cu uleiuri, pentru a-și menține proprietățile cerute. Cu o îngrijire adecvată, lemnul este un material ideal pentru blaturile de bucătărie, deoarece suprafața este igienică, rezistentă la umiditate, ușor de întreținut, iar în caz de zgâriere poate fi șlefuit și din nou lăcuită sau unsă cu ulei. Rețineți totuși, faptul că lemnul este un material natural, care lucrează constant și astfel are nevoie de puțin mai mare. Placa ar trebui să aibe o distanță mică între perete și dulapul de bucătărie. Dezavantajul lemnului solid este desigur prețul său, deoarece este de câteva ori mai scump decât laminatul, dar pe de altă parte, are și câteva avantaje.

https://www.pixabay.com/

Piatră, sticlă și ceramică

Aceste materiale în bucătărie nu sunt atât de des văzute, dar cu siguranță merită menționate. Plăcile din ceramică sunt foarte durabile, chiar dacă tăiați materiile prime direct pe ele. La o spălare regulată, nu trebuie să vă faceți griji pentru igiena suprafeței. Ceramica este rezistentă numai la deteriorare, ci și la temperaturi ridicate. Cele mai subțiri plăci ceramice au o grosime de 3 mm.

Nici blaturile de piatră nu sunt de aruncat, chiar dacă nu sunt cele mai populare. Dacă vorbim de piatra naturală atunci cu siguranță granitul sau cuarțitul, care nu sunt absorbante și au o duritate suficientă. Tăbliile din sticlă securizată sunt deosebit de elegante, pot fi imprimate cu diferite motive. În plus, puteți instala un blat de lucru cu iluminare de fundal. Sticla de siguranță are o grosime de aproximativ 10 mm și este rezistentă la deteriorare și temperaturi. Este ușor de curățat cu produse pentru sticlă.

La toate acestea, pe lângă un blat de lucru potrivit, nu uitați de oferta de largă de mese de sufragerie, scaune potrivite sau seturile de mobilier întregi de bucătărie.

https://www.pixabay.com/

Ce blat de lucru aveți dvs. acasă? Ce material vă atras mai mult atenția – laminatul clasic sau sticla modernă de siguranță?

Related posts

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?

Scârțâie canapeaua? Pași necesari pentru a evita acest disconfort.

Patul etajat cu birou