Blat de lucru pentru bucătărie

Uneori este dificil să alegem setul de bucătărie ideal, dar de cele mai multe ori designul și funcționalitatea sunt cele mai importante. Alegerea unui blat de lucru potrivit nu este deasemenea ușoară, deoarece este o suprafață deosebit de încărcată. Acest lucru înseamnă că va trebui și să se potrivească cu bucătăria, dar mai ales să fie rezistent la deteriorare. În continuare sfaturi practice cum să alegeți un blat de lucru potrivit pentru linia de bucătărie de acasă.

Blat de lucru durabil, estetic și ușor de întreținut

Exact așa ar trebui să arate un blat de lucru. Deși folosim de obicei o tablă atunci când tăiem sau batem materii prime sau de exemplu, atunci când rulăm aluatul pentru turtă dulce lucrăm pe o tablă. Blatul de lucru din bucătărie intră în contact în fiecare zi cu diverse alimente sau cu oale calde și altele.

Prin urmare, este important ca acesta să fie durabil, igienic, ușor de curățat și desigur, ar trebui să se potrivească în armonie cu linia bucătăriei. Blaturile de lucru sunt concepute din diferite materiale, uneori fac parte dintr-o linie de bucătărie și alteori este necesar să îl achiziționați separat. Dacă blatul de lucru este parte componentă a bucătăriei, în majoritatea cazurilor puteți comanda alt model decât cel standard. Deci, aveți întotdeauna opțiunea de a decide, care va fi cel mai potrivit pentru dvs.

Spațiul de depozitare este deasemenea important în bucătărie, pentru unele seturi de mobilier pentru bucătărie se pot comanda corpuri inferioare de bucătărie sau corpuri superioare de bucătărie la preț suplimentar. O altă posiblitate sunt deasemenea dulapurile pentru alimente.

Blat de lucru laminat

Blaturile de lucru sunt astăzi cel mai adesea concepute din laminat, care are fără îndoială, avantajele sale. Acestea sunt PAL acoperite cu laminat durabil, care poate avea culori diferite. Blatul de lucru poate fi astfel monocromatic, adesea se folosește o imitație de lemn, beton sau piatră. Cel mai mare avantaj este prețul lor accesibil. Blaturile de lucru din bucătărie laminate rezistă, de obicei la temperaturi de până la 180 ° C. Sunt ușor de întreținut, dar în caz de deteriorare sau zgârieturi, suprafața nu poate fi reparată.

Ar trebui să folosiți întotdeauna o tablă la tăiere. Rezistența la apă nu este un punct puternic ci trebuie să aveți grijă pentru a trata marginile plăcii. La laminare, concentrați-vă pe marginile ASB de înaltă calitate, astfel încât acestea să nu înceapă să se jupuie după câteva luni. Grosimea blatului este de la 40 până la 100 mm, în timp ce cele mai groase sunt desigur mai puternice și mai durabile.

Blat de bucătărie din lemn

Lemnul clar aparține în gospodărie și prin urmare, este un material foarte iubit pentru producția de mobilă. Cu siguranță își are locul și în bucătărie. Blaturile de bucătărie din lemn trebuie tratate regulat cu uleiuri, pentru a-și menține proprietățile cerute. Cu o îngrijire adecvată, lemnul este un material ideal pentru blaturile de bucătărie, deoarece suprafața este igienică, rezistentă la umiditate și ușor de întreținut. În caz de zgâriere poate fi șlefuit și din nou lăcuit sau uns cu ulei.

Rețineți totuși, faptul că lemnul este un material natural, care lucrează constant și astfel are nevoie de puțin mai mare. Placa ar trebui să aibe o distanță mică între perete și dulap. Dezavantajul lemnului solid este desigur prețul său, deoarece este de câteva ori mai scump decât laminatul, dar pe de altă parte, are și câteva avantaje.

Piatră, sticlă și ceramică

Aceste materiale în bucătărie nu sunt atât de des văzute, dar cu siguranță merită menționate. Plăcile din ceramică sunt foarte durabile, chiar dacă tăiați materiile prime direct pe ele. La o spălare regulată, nu trebuie să vă faceți griji pentru igiena suprafeței. Ceramica este rezistentă numai la deteriorare, ci și la temperaturi ridicate. Cele mai subțiri plăci ceramice au o grosime de 3 mm.

Nici blaturile de piatră nu sunt de aruncat, chiar dacă nu sunt cele mai populare. Dacă este vorba de piatră naturală atunci cu siguranță granitul sau cuarțitul, care nu sunt absorbante și au o duritate suficientă. Tăbliile din sticlă de siguranță sunt deosebit de elegante. Acestea pot fi imprimate cu o varietate de motive în plus, este posibil să instalați un blat de lucru cu iluminare de fundal. Sticla de siguranță are o grosime de aproximativ 10 mm și este rezistentă la deteriorare și temperaturi. Este ușor de curățat cu produse pentru sticlă.

Related posts

Iluminatul de Crăciun: Alege luminile potrivite! Pentru interior și exterior

DIY de Crăciun: Decorează mobilierul și interiorul handmade

Livinguri de Crăciun: Creeză o atmosferă caldă și primitoare cu decorațiuni și textile