Castane coapte ca și delicatesa populară de toamnă cunoscută de majoritatea dintre noi. Pe lângă gustul minunat, conțin și o cantitate mare de vitamină C, vitamine B, E, K, minerale precum zinc, fier, magneziu, calciu și antioxidanți. Sunt ușor de digerat (chiar și pentru celiaci) și ajută la întărirea imunității, lucru util mai ales în acest sezon răcoros.
Castane, coapte la cuptor
- Pregătiți castanele pe blatul din bucătărie: spălați-le și tăiați-le în cruce pe partea convexă cu un cuțit. Avem grijă să nu tăiem castanele în întregime (și desigur să nu ne tăiem singuri).
- Castanele le punem pe o tavă de coacere cu folie sau hârtie de copt și stropim cu apă.
- Coacem la 200 grade Celsius, aproximativ 30-40 de minute, în timpul coacerii putem stropii castanele cu apă (aprox. la fiecare 10 minute) Castanele coapte corespunzător le recunoașteți prin faptul că bucătăria va avea un miros fantastic, dar asemenea și datorită faptului că se deschid ușor și se decojesc.
- Castanele coapte trebuie decojite cu un cuțit ascuțit cât sunt încă fierbinți. În același timp verificăm dacă castanele nu sunt atacate de viermi.
Sfat: Castanele vor fi mai moi dacă sunt plasațe în apă cu o zi înainte de coacere, astfel se vor tăia mai ușor.
Castane, prăjite pe tigaie
Procesul este asemănător: spălați castanele, tăiați-le (punem în apă măcar câteva minute, să fie mai moi) și prăjiți-le pe tigaie, alternând între fierbere cu apă la aburi sub capac și prăjire deschisă. La final putem adăuga puțină sare. Pregătirea castanelor pe tigaie durează aprox. 10-20 de minute.
Precum puteți vedea, pregătirea unei astfel de delicatese de toamnă este rapidă și cu accesoriile potrivite pentru bucătărie foarte simplă.
Cum preparați castane prăjite? Aveți sfaturi interesante pentru alte rețete preferate de toamnă? Împărtășiți sfatul sau rețeta specială cu noi.