Curățarea saltelei? Sfaturi practice

O saltea de calitate este un însoțitor excelent, dar necesită îngrijiri regulate. În timp ce căptușeala saltelei poate fi spălată cu ușurință sau dusă la o spălătorie, mai dificil este cu salteaua în sine. Pe lângă măncăruri și mucegaiuri, băuturile vărsate, sângele, transpirația, și alte secreții corporale o pot contamina. Dar totul se poate rezolva dacă cunoașteți câteva trucuri utile, iar curățarea saltelei va fi o joacă.

1. Aspiratorul poate ajuta

2. Curățarea saltelei – eliminarea petelor

3. Îngrijirea regulată

4. Accesorii potrivite pentru fiecare casă

Aspiratorul  vă poate ajuta în curățarea saltelei

Praful, polenul, acarienii de praf și alte impurități vor intra în saltea indiferent de ceea ce faceți. Aspiratorul vă va ajuta să le îndepărtați și nu aveți nevoie de niciun atașament special. Este mai bine să lucrați cu atașamentul pentru tapițerie, dar chiar și cel de bază este suficient. Mai întâi aspirați salteaua dintr-o parte și nu o întoarceți încă. Puteți elimina mirosurile care s-au acumulat în saltea folosind sodiu de bicarbonat. Este îndeajuns să o împrăștiați cu un burete pe întreaga suprafață de saltea pentru a intra înăuntru. Aspirați din nou salteaua după 10-15 minute. Bicarbonatul de sodiu leagă umiditatea și grăsimea. Apoi întoarceți salteaua și repetați procesul.

Curățarea saltelei și elimininarea petelor

Petele de transpirație, sânge, urină, cafea sau vin trebuie îndepărtate cât mai curând posibil, pentru a preveni uscarea și „intrarea” lor în țesătură. Desigur, nu este întotdeauna posibil acest lucru, astfel puteți curăța și pete mai vechi, dar va merge puțin mai greu decât petele proaspete. În în magazinele specializate sa cu saltele, cu siguranță veți găsi o serie de produse de potrivite împreună cu instrucțiuni de utilizare. Cu toate acestea, puteți crea o soluție eficientă și acasă.

Cu trecerea anilor și verificate de gospodine pentru îndepărtarea petelor de vin și cafea este soluția de lămâie sau oțet. Dacă aveți copii, este posibil să fi avut de a face cu petele de urină pe care funcționează un amestec de bicarbonat de sodiu (2 PL), oțet (1 PL), detergent (1LM), 1-2 picături de dezinfectant și apă (1 linguriță). Se amestecă bine totul și se aplică pe pată cu o lavetă sau un burete. Apoi cu o lavetă umedă treceți de câteva ori peste pată, apoi ștergeți conținutul de acest amestec și uscați zona cu o lavetă uscată. La final, presați bicarbonat de sodiu pe pată, lăsați-l timp de câteva ore să acționeze iar apoi aspirați. Așa veți scăpa nu numai de pate, dar și de mirosul neplăcut.

Îngrijirea regulată a saltelei

Pentru ca salteaua să vă servească cât mai mult timp, fără a avea probleme cu mirosul sau acarienii de praf, trebuie să aveți grijă de ea. Aplicabil pentru orice saltea, de la dimensiunile de 80 x 200cm până la cele de 90 x 200 cm sau pentru două persoane de 160 x 200 cm si 180 x 200cm. Ar trebui să rotiți fiecare saltea în mod regulat pentru a evita escare, ceea ce este recomandat să fie făcut la fiecare 3 luni. De asemenea, este important să schimbați lenjeria de pat și husa saltelei pentru a preveni răspândirea de alergeni și acarieni. In plus, este bine sa aspirați din când în când salteaua. Lăsați-o sa se aerisească în fiecare dimineață, adică îndepărtați plapuma, pernele și aerisiți încăperea. Astfel eliminați formarea mucegaiului. Va ajuta și faptul dacă există spațiu liber sub pat, pentru a putea trece aerul.

Cum îngrijiţi și cum curățați salteaua dvs.? Aspirați salteaua pentru a elimina impuritățile din aceasta?

Accesorii pentru fiecare casă

  • Noptiere. Noptiera cu raft sau sertar potrivită lângă fiecare pat sau canapea, oferind spațiu de depozitare pentru accesoriile preferate.
  • Comode. Fiecare spațiu de depozitare disponibil este un plus. Depozitarea în sertare și dulapuri oferă
  • Dulapuri. Ajutorul ideal la aranjarea hainelor și accesorilor oferind astfel posibilitatea unei camere ordonate.
  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime. Dacă citiți o carte înainte de somn sau vizionați serialul preferat la TV, lampa de noapte este foarte utilă.
  • Perne și alte accesorii pentru paturi. Accesoriu funcțional și de design care va uimi la prima vedere. Arată confortabil și evocă instantaneu o atmosferă plăcută în fiecare dormitor.
  • Saltele cu arcuri, saltele din spumă sau saltele cu arcuri individuale.

Related posts

Iluminatul de Crăciun: Alege luminile potrivite! Pentru interior și exterior

DIY de Crăciun: Decorează mobilierul și interiorul handmade

Livinguri de Crăciun: Creeză o atmosferă caldă și primitoare cu decorațiuni și textile