FOTOLIU SUSPENDAT ÎN LIVING? INSPIRAȚII!

Fotoliu suspendat pentru relaxul din interior.

Relaxul și savurarea sentimentului de relax. Acestea sunt cu siguranță principalele cerințe pentru șederea într-un fotoliu suspendat confortabil în livingul tău. Șederea și legănarea care îți va fi oferită de un fotoliu suspendat, este uimitoare și neconvențională și îți va oferi relaxul bine meritat la vizionarea filmului preferat sau la citirea cărții preferate…nu în ultimul timp și doar în timpul leneviei 🙂 Dar cu siguranță fotoliul trebuie fixat foarte bine de tavan astfel încât relaxarea să nu se încheie printr-o aterizare neplăcută.

Cum să ancorezi un fotoliu suspendat?

De tavan se pot ancora atât scanue, fotolii, leagăne potrivite precum și o plasă sau hamac. Pentru început va fi cu siguranță recomandat ca un profesionist șă verifice atât capacitatea tavanului precum și materialul acestuia.

Găsiți un magazin special de ancorare sau un magazin unde vei putea achiziționa un diblu de expansiune cu un cârlig semicircular sau cu un carabiner. Cu toate acestea, dispozitivul complet de suspendare pentru un fotoliu din ratan poate ajunge până la  1000 de lei.

Pentru ancorarea pe perete sau tavan, profesioniștii folosesc o combinație de elemente de suspensie din oțel cu mortar chimic, atunci când vorbim despre așa-numita ancorare chimică .

Cel mai bun mod de a fixa elementele de fixare din oțel este ancorarea chimică. Nu îngreunează peretele cu forțe de dispersie, nu este supus timpului sau umezelii. Mortarul pentru zidărie și cel se combină și se unesc. Acest lucru este asigurat de o rășină ester vinilică cu două componente, cu adaos de ciment. Tubul conține două componente de bază care se solidifică într-o rășină de înaltă rezistență atunci când sunt amestecate.

Ce recomandă profesionișii?

Profesioniștii recomandă suspendarea fotoliului exclusiv pe un tavan din lemn masiv sau din beton, până la o înălțime de aproximativ 1,95 m. Reglați înălțimea scaunului deasupra solului la aproximativ 50 de centimetri. Utilizați o ancoră chimică și un cârlig oscilant cu un fir metric pe tavanul de beton. Pregătiți o gaură în lemn și puneți o balama de siguranță adecvată până la capătul firului. Agățați un inel de carabină cu un dispozitiv de siguranță și un fotoliu.

Atunci când se utilizează o ancoră cu manșon, aceasta este așa-numita ancorare invizibilă, unde numai orificiul filetat este vizibil după demontarea ochiului de suspensie. Cu toate acestea, trebuie să luați un burghiu cu diametru mai mare pentru a ancora carcasa.

Cum agățăm scaunul?

Scaunele sunt agățate de un singur punct. Acest lucru permite o instalare rapidă, precum și confortul libertății de mișcare. Asigurați-vă întotdeauna că poziția finală a scaunului este suficient de puternică și sigură. Prin urmare, este mai bine să verificați betonul sau grinzile sănătoase și puternice, realizate în mod ideal din lemn gros dacă sunt potrivite. În pachet găsiți de obicei dibluri din beton. Pentru o grindă de lemn, trebuie să achiziționați șuruburi de lemn adecvate cu un fir grosier. Cele din oțel carbon s-au dovedit a fi dintre cele sigure.

Se recomanadă ca balamaua să aibă și un carabinier, astfel asamblarea și dezasamblarea fotoliului va fi mai rapidă. Pentru a putea selecta lungimea dorită de atârnare se livrează cu un lanț pentru prelungire

Se pot găsi și soluții deja pregătite

Desigur se pot găsi și soluții complete deja pregătite pentru agățarea unui fotoliu suspendat. Prețul acestora este undeva în jur de 100 de lei. Sunt fabricate din material solid, rezistent la apă și radiaților UV. Pentru agățarea fotoliulului de tavan sau de una dintre grinzile din apartament, alegerea ideală este un șurub autofiletant din lemn, care poate fi găsit în magazine sub 20 de lei.

Fotoliile suspendate devin din ce în ce mai populare oferind o nouă formă de relaxare 🙂

„O diblă clasică, dacă se află în gaura dreaptă, poate transporta un elefant în panou. Spune-i unui maestru din cartier și poți să te balansezi un sfert de oră „, sfătuiește cititorul cu porecla Litty. Potrivit ei, o diblă mai bună de 12 mm o poate face în beton fără probleme. „Alternativ, luați fie un metal, fie o ancoră chimică pentru a ajuta”, a concluzionat Litty.

Există multe metode diferite pentru a atârna un fotoliu sau scaun balansoare precum și plase. Trebuie întotdeauna luate în considerare ca întreaga construcție să fie de calitate înaltă, sigură și corect fixată pentru a preveni unor potențiale neplăceri.Scaunele sau fotoliile suspendate pot fi achiziționate deasemenea și cu un cadru deja pregătit special pentru acestea.

Te-ai decis pentru confortul personal și mobilarea camerei cu un fotoliu suspendat? 🙂 Povestește-ne mai jos printr-un comentariu ai reușit să atașezi fotoliul ajutândui astfel și pe alți cititori.

Îți place acest articol? Împărtășește-l cu prietenii 🙂

Related posts

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?

Scârțâie canapeaua? Pași necesari pentru a evita acest disconfort.

Patul etajat cu birou