Gospodărie ecologică? Sfaturi practice!

Doriți o gospodărie ecologică? Economisirea resurselor naturale și adoptarea unei abordări considerabile ale naturii este și va în continuare un subiect fierbinte. Tot mai mulți oameni încearcă să trăiască mai ecologic și să ajute astfel planeta. O gospodărie ecologică depinde doar de abordarea dvs. Dacă veți urma câteva  principii, veți economisi nu doar natura, ci și bani dvs.

Economisiți energia electrică

Utilizați căldura reziduală

Luminați doar atunci când este necesar

Apa este un lux

Separați și reciclați

Compostare

https://pixabay.com/

Economisiți energia electrică

Doriți o gospodărie ecologică? Nu ne putem imagina astăzi viața fără energie electrică, dar de multe ori o tratăm într-adevăr într-un mod neglijent. Frigiderul, congelatorul, televizorul, computerul, soba electrică, smartphone-urile, tabletele și multe alte dispozitive nu se pot descurca fără energie electrică.

Cu toate acestea, electrocasnicele consumă chiar și atunci când nu sunt utilizate și sunt în așa-numitul regim de stand-by. Pentru a economisi energie electrică, scoateți electronica din priză sau utilizați un prelungitor cu un comutator. Astfel puteți economisi câțiva bănuți. Economisirea este posibilă în toate camerele, de la bucătărie, la sufragerie, living, camera copiilor sau dormitor.

https://pixabay.com/

Utilizați căldura reziduală

Când gătiți și coaceți, utilizați căldura reziduală și opriți cuptorul sau soba puțin mai devreme. Desigur, este indicat să vă concentrați asupra aparatelor cu clasa energetică A + și A ++. Folosiți mașina de spălat vase atunci când este plină și același lucru aplicați și atunci când spălați într-o mașină de spălat. În aceste cazuri, trebuie să vă gândiți și la economisirea de apă, care devine din ce în ce mai apreciată.

https://pixabay.com/

Luminați doar atunci când este necesar

O mare parte din energia electrică este consumată pentru iluminare. Și aici puteți economisi semnificativ dacă utilizați becuri LED și lămpi fluorescente. Costurile de intrare pot fi mai mari decât la becurile obișnuite, dar veți recompensa economiile de energie și cu o viață mai lungă. În același timp, ar trebui să luminați doar atunci când este cu adevărat necesar. Profitați mai mult de lumina zilei și lăsați-o să intre în casa dvs. Luminați acolo unde aveți nevoie și asigurați-vă că ați stins lumina înainte de a pleca de acasă.

https://pixabay.com

Apa este un lux

Apa potabilă nu este ceva obișnuit precum cred mulți, iar rezervele ei nu sunt nelimitate. În plus, ne contaminăm resursele de apă singuri și le risipim. Mașina de spălat vase vă va ajuta să economisiți apă în timpul spălării. Cele mai economice au nevoie de aproximativ 1/5 de apă pentru a spăla, în comparație cu spălarea manuală în mâini. Dacă nu aveți o mașină de spălat vase, lăsați apă în chiuvetă, spălați vasele și doar apoi le clătiți cu apă curată.

https://pixabay.com/

De asemenea, puteți economisi apă doar făcând un duș în loc să lăsați apă în cadă, la spălarea dinților nu lăsați apa să curgă tot timpul. Dacă observați că aveți un robinet stricat din care picură apă sau vă curge toaleta, ar trebui să le reparați cât mai curând posibil. Într-o lună puteți risipi inutil mai mulți litri de apă potabilă.

https://pixabay.com/

Material natural

Gospodăriei ecologice i-ar prii materiale mai naturale decât materialele din plastic și cele sintetice. Puteți începe cu un mobilier din lemn, podea, lambriuri etc. Recoltarea lemnului este mai ecologică decât materiile prime sau producerea de materiale plastice și a altor materiale artificiale. În plus, lemnul este 100% reciclabil. Chiar și în cazul textilelor, ar trebui să alegeți materiale naturale, adică bumbacul, inul sau cânepa.

Produse de curățat ecologice

Astăzi este posibil să cumpărați produse de curățat ecologice și prin urmare, mai ecologice la natură. Fiecare agent de curățare convențional poate fi înlocuit cu o variantă mai ecologică. Pentru a avea o încredere completă, faceți-vă propriile produse de curățare. Ingredientele de bază sunt sucul de lămâie, bicarbonatul de sodiu și oțetul. Câteva sfaturi utile puteți găsi în articolul de pe blogul nostru. Avantajul acestor produse de curățare este că sunt de multe ori mai eficiente decât cele cumpărate și nu vă vor fi scumpe.

https://pixabay.com/

Separați și reciclați

Gospodăria ecologică este în principal separarea și reciclarea deșeurilor. Cantitatea de deșeuri produse crește de la an la an și este din ce în ce mai greu de eliminat. Prin sortarea deșeurilor, veți separa deșeurile care mai pot fi reciclate de cele care se duc la depozitul de deșeuri. Cel puțin hârtia, plasticul și sticla ar trebui sortate. Este de la sine înțeles că bateriile, electronica, uleiul de motor și alte deșeuri periculoase sfârșesc în colectarea curților sau a locurilor desemnate și nu în deșeurile municipale.

https://pixabay.com/

Compostare

Dacă aveți posibilitatea de a face compost, cu siguranță îl utilizați. Deșeurile bio nu aparțin cu siguranță depozitului de deșeuri și puteți obține un îngrășământ de lux din acesta. În plus, multe lucruri inutile la prima vedere pot fi făcute din ele pentru a face ceva util și unic din ele. În timp ce aruncați ceva în coșul de gunoi, căutați pe web și poate veți găsi ceva creativ.

https://pixabay.com/

Este gospodăria dvs., ecologică? Cum încercați să economisiți resurse naturale? Doriți o gospodărie ecologică?

Related posts

Iluminatul de Crăciun: Alege luminile potrivite! Pentru interior și exterior

DIY de Crăciun: Decorează mobilierul și interiorul handmade

Livinguri de Crăciun: Creeză o atmosferă caldă și primitoare cu decorațiuni și textile