Igiena saltelei: Cum păstrez salteaua curată

Cuprins

Ajutorul practic

Cum îndepărtăm petele?

Îngrijire regulată a saltelelor

O saltea de calitate este un partener excelent, dar necesită desigur și îngrijire regulată. În timp ce husa saltelei poate fi de obicei spălată sau o puteți duce la o curățătorie fără nici o grijă, cu salteaua este puțin mai dificil. Salteaua poate conține de la lichide vărsate pe aceasta la sânge, sudoare și alte fluide corporale. Dar totul este posibil dacă știți câteva trucuri utile despre igiena saltelei.

Pentru ajutor ajunge să luați un aspirator

Praful, polenul precum și alte murdării pătrund în saltea indiferent de ceea ce faceți. Un aspirator clasic vă va ajuta la curățenie. Funcționează cel mai bine pentru curățarea tapițerie, dar pentru o curățenie de bază a saltelei va fi de ajuns. Pentru început aspirați salteaua dintr-o parte și soda de bicarbonat vă va ajuta la îndepărtarea mirosului neplăcut din saltea. Ajunge să stropiți salteaua și să întindeți bicarbonatul cu un burete sau o perie moale, astfel încât să pătrundă și în interior. După 10-15 minute aspirați din nou salteaua. Bicarbonatul de sodiu leagă umezeala si grasimile. Ulterior întoarceți salteaua și repetați procesul.

Cum se îndepărtează petele?

Petele din sudoare, sânge, urină, cafea sau vin trebuie îndepărtate cât mai curând posibil, astfel încât să nu se usuce și să se „îmbibe” în țesătură. Pot fi curățate și petele mai vechi, desigur acest lucru nu este întotdeauna posibil și este puțin mai greu decât cu petele proaspete. În farmacii sau magazine de saltele, veți găsi cu siguranță mai multe produse de curățat pete cu instrucțiuni de folosire, însă și acasă puteți pregăti o soluție de curățenie potrivită. Soluții potrivite pentru toate tipurile de saltele, fie din spumă, cu arcuri clasice, arcuri individuale sau altele.

Agentul de îndepărtare a petelor de cafea și vin practicat de ani de zile de gospodinele experimentate este soluția de lămâie sau oțet. Dacă aveți copii probabil că ați avut de-a face cu pete de urină. Pentru acestea funcționează un amestec de bicarbonat de sodiu (2 LS), oțet (1 LS), detergent, 1-2 picături de dezinfectant și apă. Se amestecă bine și se aplică pe pată cu o cârpă sau un burete. Ulterior treceți cu o cârpă umedă de câteva ori peste pată și ștergeți în cele din urmă soluția aplicată uscând zona cu o cârpă uscată. În cele din urmă presărați bicarbonat de sodiu pe pată, lăsați-l să acționeze câteva ore și aspirați. Veți scăpa nu doar de pată ci și de miros.

Îngrijirea regulată a saltelelor

Pentru ca salteaua să poată fi utilizată timp îndelungat fără miros neplăcut sau pete este necesară igiena saltelei. Salteaua are de obicei două părți pentru dormit, astfel salteaua trebuie rotită în mod regulat. Acest lucru se recomandă la fiecare 3 luni pentru a preveni uzarea saltelei pe o singură parte.

De asemenea, este important să schimbați lenjeria de pat și să spălați husa saltelei pentru a preveni răspândirea alergenilor și a acarienilor. În plus este bine să aspirați salteaua. Aerisiți salteaua în fiecare dimineață, adică lăsați pe de o parte pernele și lenjeria de pat și aerisiți camera. în acest fel eliminați și formarea mucegaiului si puteți și mulțumiți de igiena saltelei.

Cum aveți grijă de saltea de acasă și cum o curățați? Aspirati salteaua pentru a o îngriji și păstra curățenia acesteia?

Vă place acest articol? Împărtășiți-l cu prietenii 🙂

Related posts

Iluminatul de Crăciun: Alege luminile potrivite! Pentru interior și exterior

DIY de Crăciun: Decorează mobilierul și interiorul handmade

Livinguri de Crăciun: Creeză o atmosferă caldă și primitoare cu decorațiuni și textile