Mobilier în stil minimalist – mai puțin este mai mult

Când aranjați o casă nouă, probabil că aveți cel puțin o idee aproximativă despre cum ar trebui să arate mobilierul, accesoriile, sau ce culoare vor avea pereții. Cineva iubește antichitățile, clasicul iar altcineva simplitatea. Dacă doriți un mobilier în stil minimalist și elegant, am pregătit câteva sfaturi practice!

Cuprins

Moderaţie și eleganță

Calitate nu cantitate

Mobilier în stil minimalist și forme simple

Soluția elegantă

Pereți deschiși, mobilă deschisă

Moderaţie și eleganță

Locuirea într-un stil minimalist va plăcea fiecăruia, căruia nu îi place să facă curățenie și în special ștergerea prafului.  Acestui stil cu siguranță nu-i aparțin multe decorațiuni și accesorii sau mobilier mult este inutil. Nu trebuie să petreceți ore întregi curățând bibelourile, vasele, vazele și altele. Dar asta nu înseamnă că în interior nu pot să fie decorațiuni.

Desigur puteți amenaja camera mai confortabil, dar ar trebui să fie vorba de accesorii simple, care se vor potrivi acestui apartament minimalist precum ar fi castroane pentru fructe, vaze sau lumânări parfumate. În camere ar trebui să fie atât mobilier cât este necesar și cu siguranță nu trebuie să îl umpleți cu rafturi, polițe, comode sau biblioteci.

Calitate nu cantitate

Ar trebui să vă concentrați pe calitate și nu este valabil doar la mobilier. Trebuie să începeți de la podele. Acesta ar trebui să fie cu siguranță de calitate superioară și nu contează dacă vă decideți pentru un lemn masiv sau podea turnată. Covoarele sau parchetul sunt frumose, dar nu vor avea un aspect atât de curat și elegant. Cu toate acestea, din cauza întreținerii este mai bine să se utilizeze plăci ceramice în hol și coridor.

Nici la vopsire nu ar trebuii să uitați de moderaţie, alegeți mai degrabă culorile deschise și renunțați la tapete și autocolante pentru pereți. Dacă doriți să revigorați interiorul în acest fel, alegeți un motiv care nu va deranja armonia generală și folosiți-l maxim pe un perete. Ar trebuii să uitați și de draperii și perdele din dantelă, articole decorative și altele. Alegeți mai bine rolete sau jaluzele într-o singură culoare.

Puțin mobilier și forme simple

Fiecare cameră trebuie să fie aerisită, elegantă și practică. Ideale ar fi dulapurile încorporate în dulap, în hol sau în dormitor și aparate electrice încorporate în bucătărie, datorită cărora nu va deranja impresia de ansamblu oferind senzația de mobilier în stil minimalist.

Blatul de bucătărie funcțional și elegant nu este potrivit să fie distrus pentru aparatele electrice, chiar dacă au un design puternic. Toate lucrurile necesare în bucătărie ar  trebui depozitate în sertare sau dulapuri și să nu fie stocate pe poliţe.

Soluția elegantă

Același lucru este valabil și pentru restul camerelor, nici în baie nu ar trebui să aveți produsele cosmetice stocate pe poliţe, dar bine depozitate în dulapul cu oglindă sau în dulapul de sub chiuvetă.

Camera de zi o puteți aranja simplu- vă ajunge doar un fotoliu confortabil, o masă de cafea, o poliță sau un raft pentru cărți, eventual o masă TV. O soluție elegantă este și suspendarea televizorului pe perete. Mobila ar trebui sa aibă forme simple normale fară elemente decorative inutile.

Pereți deschiși, mobilă deschisă

Într-un apartament amenajat minimalist, culoarea de bază ar trebui să fie albă, o puteți completa cu gri sau crem. Dacă vopsiți pereții în alb și credeți că e nevoie de reîmprospătare, alegeți o piesă de mobilier care iese în evideță, cum ar fi o canapea. Canapeaua poate să fie verde, maro, mov sau roșie dar ar trebui să fie dintr-o singură culoare.

În cameră nu ar trebui să combinați mai mult de 3 culori, altfel camera ar putea avea un efect haotic. O culoare deschisă poate avea și mobilierul. Apartamentul poate fi mobilat cu mobilier lăcuit modern sau cu mobilier din lemn masiv sau laminat. Dar ar trebui să decideți ce stil doriți mai mult și în același spirit să aranjați întreaga gospodărie astfel încât să arate compactă.

Accesorii pentru fiecare casă

  • Noptiere. Noptiera cu raft sau sertar potrivită lângă fiecare pat sau canapea, oferind spațiu de depozitare pentru accesoriile preferate.
  • Comode. Fiecare spațiu de depozitare disponibil este un plus. Depozitarea în sertare și dulapuri oferă
  • Dulapuri. Ajutorul ideal la aranjarea hainelor și accesorilor oferind astfel posibilitatea unei camere ordonate.
  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime. Dacă citiți o carte înainte de somn sau vizionați serialul preferat la TV, lampa de noapte este foarte utilă.
  • Perne și alte accesorii pentru paturi. Accesoriu funcțional și de design care va uimi la prima vedere. Arată confortabil și evocă instantaneu o atmosferă plăcută în fiecare dormitor.

Related posts

Înfrumusețarea bucătăriei cu obiecte decorative precum recipiente stilate, tăvi și borcănașe pentru condimente

Tablouri de perete, elemente decorative pentru living!

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?