Reciclare sticle plastic? Idei practice

Nu aruncati sticlele utilizate.

Deși  încercăm să reducem producerea de deșeuri, sticlele de plastic nu vor dispărea așa ușor din gospodăriile noastre. În loc să le aruncați, le puteți recicla și folosi pentru obiecte utile de uz casnic în gospodărie. Am pregătit 5 sfaturi despre moduri interesante de reciclare sticle plastic, care vă vor atrage atenția cu siguranță.

1. Reciclare sticle plastic ->Mătură

2. Taburete

3. Penar

4. Suport perie de dinți

5.Reciclare sticle plastic -> Ghiveci de flori

Din sticlele de plastic se pot face lucruri utile precum ar fi o mătură. Pregătiți cel puțin 3 sticle de plastic de aceleași dimensiuni, o foarfecă, cuțit, brichetă, pistol de topire sau lipici și un baston (baston de lemn, tijă de plastic sau metal). Tăiați partea inferioară și gâtul din sticle, lăsând gâtul doar pe o singură sticlă PET. Apoi tăiați-le până la gât cu foarfece și plasați pe sticla cu gât celelalte două. Apoi adăugați bastonul și puteți începe să măturați. Procedura exactă este descrisă în următorul video.


Reciclare sticle plastic sfatul 2. – taburete

Creativitatea umană nu are cu adevărat nicio limită, iar sticlele PET pot servi ca mobilier. De asemenea, pot fi concepute din ele și fotolii sau o canapea, dar cel mai ușor de conceput este un taburete. Pentru această creație, veți avea nevoie de mai multe sticle de aceeași dimensiune. Desigur, numărul lor depinde de mărimea taburetului pe care doriți să îl creați. În plus pe lângă sticle, pregătiți-vă și o bandă adezivă (ideală este cea pentru covor sau o altă bandă mai tare), foarfece, marker, lipici pentru textil, molitan, polistiren sau alt material de umplere mai moale și un material pentru tapițerie.

Aranjați sticlele una lângă alta și înfășurați-le cu bandă adezivă. Din molitan tăiați forma unui taburete și așezați-l deasupra. Apoi, doar din bucata de material faceți tapițeria și puteți să vă bucurați de o piesă nouă de mobilier făcută manual. Instrucțiuni veți găsi în următorul video.

Sfatul 3. – penarul

Un penar original din sticlele PET poate fi folosit nu numai pentru articole de scris, ci și ca o geantă cosmetică pentru perii sau machiaj. De asemenea, poate îl veți folosi și pentru alte utilizări practice. Pregătiți-vă două sticle de plastic de 0,5 litri, foarfece, cuțit, fermoar și pistol de topit sau lipici înainte de a începe să lucrați. Penarul poate fi decorat cu autocolante sau pictat cu un marker. Procedura exactă este descrisă în următorul video.

Sfatul 4. –suport pentru periuța de dinți

Sticlele de plastic pot fi cu adevărat utile, mai ales dacă conturați din ele ceva practic, precum un suport pentru periuța de dinți. Veți avea nevoie de o sticlă PET mare de 1,5 litri și încă 3-4 sticle de orice dimensiune, deoarece veți folosi doar partea cu capac din ele. Veți avea, nevoie de foarfece, pistol de topire și un marker. Procesul de realizare a unui suport pentru perii și pastă de dinți este simplu și îl veți putea gestiona fără probleme. La urma urmei, veți afla procedura exactă în următorul video

Sfatul 5. – ghiveci de flori cu sistem propriu de irigare

Ghiveci de flori cu sistem propriu de irigare este perfect pentru plantele mici care așteaptă să fie plantate în grădină sau într-un ghiveci cu flori mai mare. O singură sticlă PET (cel puțin 1,5 litri), o sfoară (înmuiată cu apă), apă, pământ și o plantă sunt tot ce aveți nevoie. Ghiveciul de flori este făcut repede, dar mai bine decât să citiți procedeul de 10 ori, este mai bine să vedeți o dată, așa că veți găsi procedura ca întotdeauna în următorul video.

Aruncați sticlele de PET sau ați reușit să le transformați într-un decor penttru casă sau ceva mai practic? Care dintre metodele de reciclare sticle plastic vă place cel mai mult?

Accesorii pentru fiecare casă

  • Noptiere. Noptiera cu raft sau sertar potrivită lângă fiecare pat sau canapea, oferind spațiu de depozitare pentru accesoriile preferate.
  • Comode. Fiecare spațiu de depozitare disponibil este un plus. Depozitarea în sertare și dulapuri oferă
  • Dulapuri. Ajutorul ideal la aranjarea hainelor și accesorilor oferind astfel posibilitatea unei camere ordonate.
  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime. Dacă citiți o carte înainte de somn sau vizionați serialul preferat la TV, lampa de noapte este foarte utilă.
  • Perne și alte accesorii pentru paturi. Accesoriu funcțional și de design care va uimi la prima vedere. Arată confortabil și evocă instantaneu o atmosferă plăcută în fiecare dormitor.
  • Saltele cu arcuri, saltele din spumă sau saltele cu arcuri individuale.

Related posts

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?

Scârțâie canapeaua? Pași necesari pentru a evita acest disconfort.

Patul etajat cu birou