CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ POATE FI MAI UȘOARĂ

Curățenia de primăvară implică de obicei și spălarea geamurilor iar aceasta este nu este o activitate foarte populară 🙂 Mutăm comodele sau masa PC care ne stau în cale și trecem la spălarea geamurilor și lustruirea acestora, astfel încât să fie limpede curate nu este atât de usor. Mai departe o să vă oferim câteva sfaturi cum să spălați geamurile mai ușor și mai eficient și cum să preprați un produs de curățat pentru gospodărie.

Cuprins

Unde începem? curățenia

Metoda corectă și produsele potrivite pentru curățenie.

Produse de casă

Piese mobilier care vă pot interesa

Începem cu ferestrele, apoi continuăm cu apartamentul

Unii dintre noi spală geamurile la sfârșitul curățeniei mari, însă adevărul este pașii ar trebui să fie opuși. Printr-o fereastră deschisă, praful și murdăria din exterior vor pătrunde în apartament, astfel încât efortul de a șterge praful și de a spăla podeaua va fi până la urmă inutil iar în dulapurile de haine neînchise va intra praful deasemenea. Înainte de a spăla geamurile recomndăm să aspirați astfel încât praful să nu se lipească de sticla umedă. Este bine să spălați geamurile când este înorat, deoarece datorită soarelui, geamurile se usucă rapid atfel nu este timp suficient de a lustrui fără să rămână fără pete.

Foto: © pixabay.com

Alegeți metoda corectă și produsele potrivite pentru curățenie.

Deoarece cea mai mare parte a murdăriei este prinsă pe ramele geamurilor eventual pe pervazurile acestora, curățenia trebuie începută cu acestea, astfel încât să nu murdăriți din nou geamurile deja curățate. Cadrul geamului nu mai este atât de alb precum era pe vremuri? Utilizați un produs de curățenie crem care le va restabili parțial din culoarea inițială. În caz contrar, folosiți doar apă caldă și un produs de curățare universal pentru rame. Sticla în sine necesită desigur mai multă atenție.

Foto: © pixabay.com

Apa nu ar trebui să fie fierbinte, ci doar caldă. În apă prea fierbinte, produsele de curățare își pierd eficacitatea. Dacă decideți să cumpărați un detergent asigurați-vă că alegeți unul care este conceput pentru ferestre sau sticlă. Un ajutor neprețuit va ficu siguranță racleta de cauciuc pentru sticlă, cârpe din microfibră și ziare obișnuite. Prosoapele de hârtie, din microfibră sau ziarele au avantajul de a abosarbe apa, astfel puteți lustruiți perfect sticla. Ferestrele vor fi curate și strălucitoare fără eforturi și spălări inutile.

Foto: © pixabay.com

Produse de casă pentru curățat geamuri

Poate veți rămâne surprinși însă apa cu detergentul pentru vase nu este cea mai bună alegere pentru spălarea geamurilor și în general la curățenia de primăvară. Ferestrele vor fi curate și strălucitoare dar costul ridicat o să fie la efortul depus pentru că nu le veți degresa la fel de bine ca și oțetul, de exemplu.

Oțetul este un „detergent” clasic atunci când vine vorba de produsele de curățat de casă, deoarece cu aceasta sticla este perfect degresată și va fi mai ușor de lustruit. Oțetul poate fi adăugat în apă sau puteți folosi un spray. Diluați într-un raport de 1:25, deci folosiți 1 dcl de oțet pentru 2,5 l de apă. Veți aprecia cu siguranță și sarea clasică de masă. Amestecați 5 linguri în apă caldă și aveți un produs de curățat ecologic precum și ieftin.

Foto: © pixabay.com

Un ajutor foarte bun este și lămâia, al cărei suc puteți adăuga în apă caldă. În acest caz puteți adăuga și bicarbonat de sodiu iar geamurilee vor străluci cu sigunrață. Rețetele mai puțin tradiționale cu siguranță includ utilizarea budincii de vanilie, adică pudră pentru budincă. Amestecați un pachet în 5 l de apă și puteți începe curățenia. Nu vă faceți griji în legătură cu lustruirea îndelungată sau pete, acest proces va fi surprinzător de ușor.

Foto: © pixabay.com

Curățenia de primăvară generală se apropie și în casa voastră? Preferați detergenți cumpărați sau le produceți acasă?

Îți place acest articol? Împărtășește-l cu prietenii 🙂

Piese mobilier care vă pot interesa

  • Noptiere. Noptiera cu raft sau sertar potrivită lângă fiecare pat sau canapea, oferind spațiu de depozitare pentru accesoriile preferate.
  • Comode. Fiecare spațiu de depozitare disponibil este un plus. Depozitarea în sertare și dulapuri oferă
  • Dulapuri. Ajutorul ideal la aranjarea hainelor și accesorilor oferind astfel posibilitatea unei camere ordonate.
  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime. Dacă citiți o carte înainte de somn sau vizionați serialul preferat la TV, lampa de noapte este foarte utilă.
  • Perne și alte accesorii pentru paturi. Accesoriu funcțional și de design care va uimi la prima vedere. Arată confortabil și evocă instantaneu o atmosferă plăcută în fiecare dormitor.

Related posts

Panourile tapițate de perete: Tips and tricks și utilizare

Mobilier multifuncțional – Un ajutor de nădejde pentru viața de zi cu zi

Camera living – ambient cald și primitor