Mese PC și mese de scris
Copii, studenți și adulți - cu toții lucrăm utilizăm în ziua de astăzi calculatoarele. Iar acolo unde este ordine, munca merge bine. Fie că sunteți în căutarea unei mese de scris pentru camera unui copil, living sau biroul de acasă, astăzi puteți găsi cu ușurință o piesă de design practică și în același timp originală.
Înainte de alegerea mesei, este important să răspundem la 3 întrebări cheie :
Cine va sta la masă? O masă mai mică va fi suficientă pentru un utilizator mai tânăr, în timp ce un blat mai mare va fi util pentru un student. Cu cât masa va fi folosită mai mult, cu atât blatul ar trebui să fie mai mare, completat de spațiu de depozitare. În oferta noastră puteți alege dintre - mese cu dulap pe dreapta, cu dulap pe stânga sau cu dulapuri pe laterale.
Cât spațiu aveți pentru masă? Dimensiunile și designul ales vor depinde de spațiul alocat pentru masă. Dacă aveți un spațiu mai restrâns, un birou de colț va fi alegerea potrivită.
Ce se află în jurul mesei? Alegeți decorul și materialul mesei care se potrivi cu designul camerei. Finisajele populare ale lemnului conțin: stejar, stejar sonoma, fag și cireș mai închis, desigur culoarea albă nu poate lipsi.
Alegerea mesei depinde atât de mărimea camerei precum și de cantitatea echipamentelor care vor fi plasate pe aceasta. Dacă veți folosi doar un laptop, cel mai probabil nu veți avea nevoie de un birou spațios. Pe de altă parte, pentru un computer desktop, alegeți biroul care are o serie de caracteristici și accesorii suplimentare, cum ar fi un suport ridicat pentru monitor, rafturi glisante pentru tastatură și mouse și un spațiu pentru computer - cu ventilație bună, precum și o prize de cabluri.
Dimensiunile minime ale blatului sunt de 120 x 80 cm. Indiferent dacă petreceți puțin timp la birou sau 8 ore pe zi, înălțimea potrivită este esențială. șezutul la masă nu este o poziție naturală pentru corpul uman. Ideală este înălțimea de 70-80 cm. Necesitatea de a observa decalajul dintre șezutul scaunului și partea superioară a blatului de lucru ar trebui să fie în intervalul 22 până la 31 cm. Nu uitați că monitorul sau laptopul trebuie să fie la cel puțin 60 cm distanță de ochi.
Dacă este posibil, alegeți o masă mai mare, pentru a oferi spațiu suficient pentru toate accesoriile necesare atât în prezent precum și pe viitor.
Amplasarea biroului poate avea un impact mare atât asupra performanței cât și asupra sănătății voastre. Dacă orientați masa spre fereastră, astfel încât să aveți o priveliște în timp ce lucrați, nu este o soluție complet ideală. Puteți fi distras de evenimente externe fără să fiți pe deplin conștient de aceastea. Așezând spatele la fereastră, la rândul său, monitorul iradiază, ceea ce îți poate îngreuna vederea. Dacă veți fi cu spatele la ușă, după un timp s-ar putea să fiți deranjat de un sentiment subconștient de nesiguranță, când nu știți ce se întâmplă în spatele tău. Cea mai bună soluție este să plasați masa pe diagonală față de ușă. În modul ideal, în spatele vostru este un perete suficient de îndepărtat, fără fereastră, astfel încât să aveți un vizual asupra întregii camere. Astfel veți avea sentimentul de siguranță și puteți lucra în liniște.
Amenajați locul de muncă de la zero? Poate veți avea nevoie și de un scaun de birou ergonomic, fotoliu de birou de design sau o lampă de masă care va sublinia designul general al mesei. De asemenea, nu uitați de spațiul de depozitare, fie prin achiziția unor rafturi, containere sau dulapuri cu roți, polițe deasupra mesei sau diverse dulapuri mai mici.