Pantofare
Pantofarul va ajuta foarte mult la organizarea holului, va aduce ordine și eleganță haosului pantofilor împrăștiați. Factorul decisiv în selecția sa este dimensiunea holului în sine. Măsurați-l cu atenție, astfel încât să cunoașteți lățimea și înălțimea pantofarului necesar.
Cum să aleg pantofarul potrivit?
- Adâncime: adâncimea suficientă este importantă (35-40 cm) pentru ca pantofii să intre în totalitate, și să nu se deformeze. Pentru spații mai mici ser recomandă un pantofar rabatabil, care are o adâncime mai mică (de la 17 cm).
- Ventilația: este esențială, astel pantofarul nu poate fi complet închis. Cel mai adesea, spatele pantofarului este perforat sau este alcătuit din piese cu goluri mari, sau spații între închiderea frontală la modelele flip-up.
- Lavabilitate: curățarea simplă asigură utilizarea practică a pantofarului, deoarece pantofii umezi sau murdari sunt uneori deasemenea depozitați acesta.
- Dimensiune: alege pantofarul în funcție de numărul de pantofi necesar. Sertarele suplimentare pentru creme de pantofi, papuci etc. sunt deasemenea practice.
- Bancă: un confort sporit la încălțarea pantofilor va fi asigurat de un pantofar care oferă și un spațiu de ședere la suprafață.
Lemnul, este materialul cel mai utilizat în fabricarea pantofarelor. Pantofarele albe și decorul din stejar sonoma sunt deosebit de populare. Sunt ușor de întreținut - pur și simplu le ștergeți cu o cârpă. Alegeți pantofarele cu margini tratate cu o bandă din plastic specială (așa-numita margine ABS), care oferă rezistență la apă și umezeală.
Pantofarele din plastic sunt populare datorită prețului scăzut și a flexibilității acestora. Sunt ideale ca și dulap temporar pentru încălțăminte, datorită stabilității și a capacității maxime nu sunt potrivite pentru o durată lungă de timp. Pantofarele metalice sunt de asemenea o alternativă mai ieftină, dar sunt mai stabile.
Pantofarele diferă și prin modul în care sunt depozitați pantofii:
- Pantofarele cu rafturi sunt un model clasic dovedit. Oferă spațiu pentru un număr mare de pantofi chiar și cu cutii, care cu siguranță vor fi apreciate atât de doamnele care au pantofi cu tocuri precum și de colecționarii de pantofi sport. Nu fiecare piesă este destinată purtării de zi cu zi, astfel va putea fi depozitată pe raft în cutia originală. Un mare avantaj este înălțimea reglabilă a rafurilor, ceea ce înseamnă că puteți depozita cu ușurință pantofi mai înalți precum bocanci sau ghete.
- Rafturile pliabile pentru pantofi sunt printre cele mai utilizate. Uriașul avantaj al acestora este că necesită puțin spațiu. Pantofii sunt depozitați în poziție verticală, astfel încât adâncimea acestora poate fi de doar 17 cm. Din acest motiv sunt instabile, deci sunt adesea prinse de perete și nu sunt adaptate la încălțămintea mai înaltă.
- Sisteme moderne de suspendare: forma lor cea mai cunoscută este o tijă telescopică atașată de tavan, de-a lungul perimetrului căreia există „proeminențe” pe care sunt atârnați pantofii. Pantofii plasați în această poziție sunt foarte bine ventilati. Cel mai mare dezavantaj este imposibilitatea de a ascunde pantofii, ceea ce înseamnă că se poate depune praful peste acestea. Reduc deasemenea optic spațiul.
Dacă locuiți în bloc, unde fiecare centimetru pătrat de spațiu este prețios, un pantofar îngust va fi potrivit. Economisește spațiu într-un hol îngust și în același timp permite accesul usor la pantofi. Pantofarul plasat lângă ușa de intrare servește și ca comodă unde puteți depozita geanta sau cheile. Dacă sunteți o familie numeroasă, un pantofar larg potrivit pentru mai multe perechi de pantofi vă va fi la îndemână. Deoarece în hol este de obicei puțină lumină naturală, recomandăm lămpi de podea stilate, care vor lumina spațiul dar vor completa și întreaga atmosferă a holului. Dacă nu aveți suficient timp pentru a alege elementele individuale ale mobilierului de hol, alegeți din oferta de seturi de hol, a căror parte integrantă nu este doar pantofarul ci și un dulap, o oglindă și un cuier.