Saltele din spumă
Saltelele din spumă sunt unul dintre cele mai bine vândute tipuri de saltele. Acest lucru se datorează cel mai probabil prețului mai scăzut și disponibilității ușoare a diferitelor modele. Prețul atractiv nu înseamnă că aceste saltele au calitate scăzută, chiar dimpotrivă. Spuma poliuretanică, sau pe scurt spuma PUR, a văzut lumina zilei în anii 1950, când apa și alte hidrocarburi au fost adăugate în poliuretan. Deja în anii 1960, agenția spațială americană a dezvoltat și a început să tapițeze interiorul navetelor sale spațiale. Spuma PUR a fost pusă la dispoziția publicului abia în anii 1980.
Înainte de a alege din gama largă de saltele din spumă țineți cont și de alți parametri decât materialul din care este fabricată. Baza sunt dimensiunile saltelei, adică înălțimea, lățimea și lungimea. Pentru un pat de o persoană alegeți dintre dimensiunile 80x200 cm sau 90x200 cm, pentru paturi matrimoniale puteți alege o saltea din spumă pe dimensiunile de 140x200 cm sau 160x200 cm. În funcție de greutate nu uitați de capacitatea maximă a saltelei. Al treilea punct important la achiziție este duritatea acesteia. În magazinul nostru online puteți găsi saltele moi marcate T1/T2, saltele cu duritate medie T3/T4 și saltele cu duritate ridicată T5.
Saltelele din spumă nu au o respirabilitate atât de bună, astfel este importantă alegerea somierei potrivite. Pentru acest tip de saltele cea mai potrivită este o somieră lamelară care va asigura flexibilitatea saltelei și fluxul de aer necesar.
Ce tipuri de spumă cunoaștem?
Spuma poliuretanică
Spuma PUR este cel mai cunoscut și cel mai elementar tip de spumă, deasemenea cunoscut și sub denumirea de molitan. Acest tip de spumă este cunoscut pentru rezistența ridicată și durata lungă de viață. Saltelele din poliuretan au un miez de spumă mai durabil, astfel sunt potrivite și pentru persoanele cu o greutate mai ridicată.
Spuma rece - spumă HR
Spuma rece se caracterizează prin elasticitate ridicată, rezistență și respirabilitate. Are pori mai mari decât tipul anterior de spumă, astfel disipează mai repede căldura și previne apariția acarienilor, lucru apreciat în special de cei care suferă de alergii. Spuma HR are proprietăți ortopedice excelente și formează adesea miezul saltelelor tip sandwich.
Spuma cu memorie
Spuma cu memorie sau așa-zisa spumă leneșă poate fi recunoscută prin faptul că, după ridicarea mâinii sau a corpului va rămâne o amprentă a acestora pe pat, pe o durată scurtă. Această spumă reacționează la căldură, se înmoaie după încălzire și se adaptează la o anumită formă specifică. Saltelele realizate cu un strat din spumă cu memorie sunt potrivite în special persoanelor cu dureri de spate.
Spuma BIO
Saltelele din spumă BIO au un efect benefic asupra mediului. Sunt foarte elastice, antibacteriene și rezistente la ciuperci și mucegai. Doar spumele care sunt compuse din cel puțin 50% materiale naturale, cum ar fi diferite uleiuri precum uleiul de ricin sau extractul de soia, pot purta denumirea de spumă BIO. Saltelele din spumă BIO au si proprietăți ortopedice.
Flexifoam
Proprietățile Flexifoam sunt similare cu spuma rece. Cu toate acestea, este realizată din materiale de calitate superioară care asigură o durată de viață îndelungată și flexibilitate saltelei. Saltelele Flexifoam au adesea un nivel diferit de duritate pe fiecare parte.
Dacă doriți un somn de calitate, după care vă treziți odihnit, nu ezitați să investiți câțiva lei în plus și achiziționați deasemenea un topper pentru saltea.
Nu achiziționați saltele din spumă pentru copii mici sau nou-născuți. O astfel de saltea poate provoca dezvoltarea necorespunzătoare a coloanei vertebrale a copilului și în cel mai rău caz sufocare atunci când doarme pe burtă. Saltelele din spumă sunt potrivite doar pentru copiii mai mari, cum ar fi adolescenții sau adulții. Dacă sunteți alergici sau astmatici alegeți din oferta de saltele cu straturi din fibre de cocos.